Capital of Children Company har hevet fødselsdagsfesten til Billund

11/5/2012

Det bliver et brag af en fest, når UNICEF fejrer FNs børnekonventions fødselsdag i Billund tirsdag den 20. november. For hvor kan fødselsdagen for børns demokratiske rettigheder fejres bedre end netop her i Børnenes Hovedstad.

”Vi har virkelig mange ildsjæle i sving i forbindelse med fødselsdagen – både i løbet af dagen og til selve festen om eftermiddagen,” siger Mette Thybo, der er administrerende direktør i Capital of Children Company.

4. klasse på Hejnsvig Skole og 5.a. på Søndre Skole har allerede arbejdet så meget med Børnekonventionens 54 artikler, at de har forfattet en rap tekst om konventionen. Teksterne er blevet skrevet sammen til en sang, som nu bliver indspillet af Billund Kulturskole med Mek Pek ved mikrofonen. Resultatet bliver præsenteret af Mek Pek til fødselsdagsfesten.

Oveni har hele 11 klasser på fem forskellige skoler i kommunen sagt ja tak til at få besøg af en af UNICEFs børneeksperter i timerne inden fødselsdagen. Eksperterne er mellem 14 og 17 år og kommer rundt på skolerne og fortæller om konventionen.

Og det er vigtigt, pointerer Mette Thybo:
”Ifølge UNICEF sakker danske børn bagud i forhold til børn i resten af Norden, når det gælder kendskab til Børnekonventionens indhold. Derfor glæder det mig ekstra meget, at børn i Billund Kommune nu bliver klogere på den”.

Med alle arrangementerne i forbindelse med fejringen, bliver Børnekonventionens 23. fødselsdag den største nogensinde i Danmark.

”Fødselsdagen har de senere år været markeret på Sjælland. Men da vi hørte om Capital of Children Company i Billund, var det jo oplagt at arrangere Børnekonventionens mærkedag sammen med dem. Og vi er ovenud tilfredse med, at de har fået så mange involveret i dagen – som de har,” siger Jacob Colville-Ebeling, der er kommunikationsmedarbejder i UNICEF.

Nogle af de mange, som gratis hjælper med at få arrangementet til at køre er Lalandia i Billund, som udlåner sportshallen og giver gratis parkering til alle gæster, MAVT og Unico Gruppen som stiller scenen op og leverer lyd, Easyfood, som leverer den kæmpemæssige kagemand, Billund Kulturskole som indspiller rapnummeret, LEGO Fonden, som betaler buskørslen for kommunens SFO’er samt ikke mindst de tre kunstnere, Mek Pek, Bubber og Basim. De to første er UNICEF ambassadører, mens Basim er tidligere børneekspert. (Han var faktisk børneekspert længe før, han blev kendt i tv-programmet X Factor.)

Capital of Children Company har 600 billetter til fødselsdagsfesten. De gratis billetter fås hos Capital of Children Company i Rådhuscentret, i SuperBrugsen i Billund, Vorbasse og Sdr. Omme samt i Kvickly i Grindsted. De udleveres efter ”først til mølle” princippet – og er allerede meget efterspurgte.